Feest ten huize Vrolix, dus ook feest op tafel… net zoals alle andere dagen ;). Heerlijke geurige curry met frisse salade en als afsluiter een mousse de noir de noir. Voor het recept voor dit laatste kan je elders op deze site terecht.
Curry + salade voor twee personen:
- 125 g Basmati rijst
- 250 g aardappelen, in blokjes
- 2 stevige wortels, in reepjes
- 1 ui, in ringen
- 1 teentje look, geperst
- half blik rode bonen, uitgelekt
- 1 dl groentenbouillon
- 150 ml kokosmelk
- 3 ruime tl rode curry pasta (bij oosterse producten)
- 50 g gezouten cashewnoten, grof gehakt
- peper, zout
- olijfolie
- 1/3 krop sla + 1 tomaat + mayonnaise
- Fruit de uiringen en look 5 minuten in olijfolie. Voeg de aardappelblokjes bij en bak nog 5 minuten verder. Voeg wortelen toe en wok nog even door.
- Zet water aan de kook voor de rijst.
- Dan kokosmelk, currypasta, bouillon, bonen en peper en zout bij de ui voegen. Nog 15 minuten laten sudderen.
- Sla wassen, tomaten ontpitten en in blokjes snijden. Beetje mayonnaise onder de tomaat mengen en onder de sla roeren.
- Cashewnoten onder de curry roeren (geven speciale touch!) en serveren samen met de rijst de salade.
Voila, deze wordt genomineerd voor: http://kvzkookblog.blogspot.com/2010/02/foodblog-event-februari-vegetarisch.html
Simpelweg omdat dit gewoon heerlijk lekker zelfgemaakt, toch smaakt alsof je het in een gezellig Oosters restaurantje hebt besteld.
Bedankt voor je deelname aan het Foodblog-Event van deze maand!
De curry ziet er heerlijk uit :)
De samenvatting is te lezen op:
http://kvzkookblog.blogspot.com/2010/03/samenvatting-foodblogevent-februari.html