Wortelburger

Wortelburger met ananas en currysaus. Perfecte combinatie voor tussen een broodje. En nog gezond ook!

Voor 2 personen:

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 500 g wortelen
  • 12 ronde beschuiten
  • 1 tl oregano
  • 1 el kervel
  • 1 hand muntblaadjes (snipperen)
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 2 eieren
  • peper, zout
  • olijfolie
  • 200 ml currysaus (uit zakje of met 3 el kerriepoeder, 1/2 ui gesnipperd, boter, bloem en melk)
  • 1/3 krop sla
  • 1 blikje ananas
  1. Schraap de wortelen en snij ze in stukjes. Kook gaar in water (in microgolfoven of op het fornuis).
  2. Doe de beschuiten in een mengkom en stamp ze fijn. Meng de kruiden en eieren er onder.
  3. Plet de wortelen en meng onder de beschuit. Mix even door met een staafmixer. Voeg ev. een lepel olijfolie eronder.
  4. Maak vier burgers van dit mengsel en bak deze aan twee zijden bruin in olijfolie. Bak ook 4 schijfjes ananas.
  5. Voor de currysaus (indien zelfgemaakt): Fruit de ui in gesmolten boter. Roer er de currypoeder een 2 grote el bloem door. Beetje bij beetje melk toevoegen tot het een goede saus wordt.
  6. Rooster de broodjes even aan de binnen- en bovenkant.
  7. Beleg broodjes met sla, daarop burger, ananas en currysaus.
  8. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *