Groene salade met sinaasappelkerriedressing en gepocheerd ei

Een frisse salade met een zeer lekker sausje. Wel wat werk. Wij aten het met puree.

Voor 2 personen:

  • 1/2 krop sla
  • wat veldsla (2 handen)
  • 2 eieren
  • 60 g groene aspergepunten
  • 120 g peultjes (sluimererwten)
  • sap van 1 sinaasappel
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 2 el azijn
  1. Kook de asperges en de peultjes 4 minuten in kokend water. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
  2. Was de sla en doe in stukken.
  3. 1 el olie in een pannetje verwarmen en fruit de kerriepoeder zachtjes. Sinaasappelsap erbij doen en wat laten inkoken. Doe 2 el hiervan in een kommetje, de rest in een grote mengkom.
  4. Doe 2 el mayonaise in het kommetje en meng met de sinaasappel-kerriesaus tot een sausje.
  5. Klop in de mengkom de saus met 2 el olijfolie en peper en zout tot een dressing. Schep de groenten en het basilicum erdoorheen.
  6. Verdeel de salade over diepe borden.
  7. Breng in een pan een laag water met azijn tegen de kook aan. Breek een ei in een kopje en laat het zachtjes in het water glijden. Doe dit met de andere eieren op dezelfde manier. Pocheer 4 minuten tot het eiwit gestold is en de dooier nog vloeibaar.
  8. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken.
  9. Leg in het midden van elk bord een ei en schep het sausje over de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *