Penne met groenten en tomatensaus

Bij deze penne hoort een saus van Zuiderse groenten gecombineerd met selder en boontjes. Een lekkere, en gezonde, combinatie. Serveer met gemalen kaas.

Voor 2 (hongerige) personen:

  • 200 g penne
  • 50 g groene olijven, in schijfjes
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 stengel selder, in ringetjes
  • 100 g sperzieboontjes
  • peper en zout
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 el appelazijn
  • gemalen kaas
  1. Fruit de ui glazig. Roerbak dan de aubergine en selder 5 minuten mee.
  2. Zet water aan de kook voor de pasta.
  3. Doe de tomaten, olijven en boontjes erbij. Kruid met peper, zout en basilicum. Laat nog 10 minuten sudderen. Kook ondertussen de pasta.
  4. Giet de pasta af en meng onder de saus. Roer de azijn en een el olijfolie onder de pasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *