Tomaten-paprikasoep met rode currypasta

Een restje rode currypasta verwerken? Kan ook perfect in de soep. Deze pittige soep smaakte heerlijk.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 wortel
  • 1 tomaat
  • 1/2 blik tomatenstukjes
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 ui
  • 1 grote tl rode currypasta
  • 1 liter water
  • 1,5 bouillonblokje
  • 1 el gedroogde basilicum
  • peper
  • olijfolie
  1. Snij de ui, paprika’s en wortels in stukjes en bak gedurende 5 minuten in olijfolie.
  2. Voeg de tomaat in stukjes, currypasta, basilicum, ketchup en de tomatenstukjes toe en laat nog 10 minuten sudderen.
  3. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat nog een kwartiertje koken.
  4. Kruid met peper en mix de soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *