Zoete wortelen

Het hoeft niet altijd met erwtjes te zijn…

Voor 2 personen:

  • 3 grote wortelen
  • 6 gedroogde dadels, in stukjes geknipt
  • 1 hand rozijnen
  • 1 sjalot
  • zout en peper
  • olijfolie
  1. Schraap de wortelen en snij in schijfjes van ongeveer 6-7 mm.
  2. Snij de sjalot door midden en snij fijne ringetjes. Fruit deze in olijfolie.
  3. Voeg de stukjes dadels en rozijnen toe en bestrooi met peper en zout. Bak 1 minuut.
  4. Doe er de wortelen bij een een 1/2 kopje water. Laat even koken en wanneer het vocht opgeraakt opnieuw wat water bijvoegen. Ga zo door tot de wortels beetgaar zijn.
  5. Doe er nog wat peper op.
  6. Serveer met witte rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *