Bananenbrood

Ook in een suikervrije maand kan je eens goesting krijgen in een ‘pateeke’. Ik bakte gisteren dit bananenbrood als alternatief voor een stuk cake. Eigenlijk best lekker, en zonder toegevoegde suikers of vetstoffen!

bananenbrood

Voor 1 ‘cake’:

  • 4 rije bananen
  • 50 g rozijnen
  • 50 g gedroogde pruimen in stukjes (of nog 50 g rozijnen extra)
  • 200 g volkorenmeel
  • 2 eieren
  • wat olie om de bakvorm in te vetten
  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Meng alle ingrediënten en doe in een ingevettebakvorm.
  3. Zet gedurende 40 minuten in de oven.
  4. Laten afkoelen of een rooster.

P.S. Naar verluidt blijft dit brood wel maar 1 dag goed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *