Dit had eigenlijk rijst met broccoli, gember en walnoten moeten worden, maar als je geen rijst in huis hebt…
Voor 2 personen:
- 200 g cravatini of andere pasta
- 175 g Quornstukjes
- olijfolie
- 70 gr gepelde walnoten in stukjes
- 1/2 broccoli in roosjes
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 1 geraspte schijf gember
- peper, nootmuskaat
- 1/2 theelepel zout
- 2 theelepels maïzena
- 2 eetlepels zoete sojasaus
- 3 eetlepels droge witte wijn
- 1 dl koud water
- knoflookolie
Bereiding:
- Breng de pasta aan de kook in licht gezouten water
- Verhit de olie in een wok, bak de walnootstukjes daarin tot ze geurig worden en haal ze met een schuimspaan uit de wok
- Roerbak de broccoli 3 minuten in de olie en haal ook die uit de wok
- Schenk eventueel wat nieuwe olie in de wok en bak er de knoflook en de gember in
- Voeg de Quornstukjes toe en roerbak ± 4 minuten
- Voeg dan de broccoli en de walnoten toe, schep om en voeg de kruiden, het zout, de maïzena, de sojasaus, de suiker, de witte wijn en het water toe
- Laat zowat 10 minuten sudderen tot de broccoli beetgaar is, eventueel nog wat water bijvoegen
- Meng de mix onder de pasta en giet er nog een beetje knoflookolie onder.
P.S. Met rijst heb je 150g gekookte rijst nodig