Vegetarische salade

Ook al wil het weer niet mee, een lekker frisse salade gaat altijd binnen.

vegetarische saladeVoor 2 personen:

  • 1/2 krop sla naar keuze
  • 200 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 bokaal sperziebonen
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 50 g fetakaas in blokjes
  • appelwalnootdressing (vandemoortele)

Bereidingswijze:

  1. Champignons in plakjes snijden en rode ui in reepjes. Wat olijfolie in een wok verhitten, rode ui fruiten en de gesneden champignons toevoegen. Kort bakken en peper en zout toevoegen.
  2. Paprika in reepjes snijden, verse tomaten in partjes snijden, gedroogde tomaten in reepjes knippen. Op twee grote borden de gewassen sla uitspreiden.
  3. Potje sperziebonen afgieten en met de rest van de groenten vermengen. Dressing onder mengen.
  4. Verdeel de groentenmengeling over de borden met sla en garneer met wat feta.

2 thoughts on “Vegetarische salade”

  1. wel jammer dat er ´potje sperziebonen´ staat, die dingen zijn slap en smakeloos!
    toch interessant dat zelfs niet kook-luie mensen deze mening kennelijk niet delen. Ik sta paf! ;)

  2. Ik ben in feite ook heel erg tegen ‘potje sperziebonen’ maar in deze mengeling werden hun slappe kanten wonderwel gecamoufleerd ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *