Aardappelen op zich vind ik maar niks, maar als je er creatief mee bent kunnen deze knollen best goed smaken.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 400g aardappelen
- zout
- 50g diepvriesspinazie
- 50g feta
- 125g crème fraîche
- peper
- nootmuskaat
- 1 tomaat
- 1 el pijnboompitten
- Aardappelen goed wassen en met de schil in kokend water met zout koken tot ze goed doorprikbaar zijn. Spinazie ontdooien, laten uitlekken en eventueel fijnhakken. Feta verkruimelen.
- Meng de crème fraîche met feta en spinazie. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Tomaat wassen, pitjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Tomatenblokjes aan de dip toevoegen. Aardappelen kruiselings insnijden en schil naar buiten klappen. Dip over de aardappelen verdelen. Pijnboompitten in een droge pan roosteren en over de aardappelen strooien.
P.S. Mij lijkt het ook mogelijk de roommengeling te vervangen door Philadelphia om het wat gezonder te houden.
Jacked potatoes !!
Goed idee .. daar kan je idd alle richtingen mee uit!
( we hebben pas een patattenfestival achter de rug …)
( in de oven is ook lekker .. )
De patat ziet er lekker uit. Eet je er dan 1 per persoon?
@Godelieve: bij ons waren het er twee per persoon, maar wel geen supergrote.