Bij studenten moeten koken vaak niet teveel inhouden, zeker onder de examens. Daarom deze twee snelklaargerechten: zoetzure rijstschotel en provençaalse tarweschotel:
Zoetzure rijstschotel (voor 2 personen):
- 1 zakje basmatirijst
- 1 pot zoetzure saus (met extra ananas)
- 1/2 zak (chinese) wokgroenten
- klein bakje quornblokjes
- Rijst opzetten.
- Groenten en quorn wokken. Rijst afgieten en samen met de saus toevoegen.
Provençaalse tarweschotel (voor 2 personen)
- 2 kopjes tarwe
- 1/4 rode en 1/4 gele paprika
- 100 g bloemkool
- 1/2 ui
- 1 wortel opgeraspt tot slierten
- 1 kleine tomaat in stukjes
- een beetje brushetta kruiden
- 1 pot provençaalse saus (uncle ben’s)
- Kook de tarwe volgens aanwijzigingen
- Wok de groenten in wat olie
- Meng de tarwe en saus eronder. Strooi wat brushettakruiden erover.
- Ook lekker met een laagje gemalen kaas in de oven!