Deze lasagne zou normaal gemaakt moeten zijn met groene lasagnebladeren, vandaar de naam, maar dat ‘experiment’ laat ik aan jullie over. In ieder geval, met de standaardbladeren is dit recept ook al overheerlijk. De saus (witte saus + zelfgemaakte pesto) kan je ook gebruiken als groentensaus.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 30 g boter
- 30 g meel
- 450 ml melk
- zout
- nootmuskaat
- 170 g aardappelen
- 200 g groene boontjes
- 9 lasagnebladeren
- 75 g gratinkaas
Voor de pesto - 25 g basilicum
- 2 kleine teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 50 ml melk
- 1 el pijnboompitten
- zout, peper
- 25 g gemalen kaas
Bereiding (1u15)
- Kook de boontjes gedurende 7 minuten in water en aardappelblokjes van 2 op 2cm gedurende 10 minuten. Giet nadien af en laat goed uitlekken.
- Bechamelsaus: Smelt de boter in een pannetje, meng het meel er onder en voeg beetje bij beetje de melk toe. Goed roeren! Kruid met zout en nootmuskaat.
- Was de basilicum en versnipper hem. Meng met de rest van de pesto-ingrediënten en pureer de pesto. Meng onder de bechamelsaus.
- Doe de aardappelblokjes en boontjes onder de pestosaus.
- Vet een ovenschotel in. Doe 3x een laagje saus gevolgd door een laagje lasagne. Sluit af met nog een dun laagje saus en bestrooi met gemalen kaas.
- 20 minuten in de oven op 240° (hetelucht 220°) en nadien nog 10 laten rusten in de uitstaande oven.