Pompoensoep met pesto en stukjes croque

Een tip die ik in Libelle las: stukjes croque bij je pompoensoep. Denk trouwens dat die bij veel soepen lekker kan zijn. Pompoensoep vind ik zelf nogal flauw daarom dat ik er pesto in deed.

Voor 4 kommetjes

  • 450 g pompoen, geschild en in stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje look, geperst
  • 1/2 blik tomatenstukjes
  • 1 l groentebouillon
  • olijfolie
  • 100 ml lichte room
  • peper, zout
  • nootmuskaat
  • pesto
  1. Fruit de ui en look glazig in olijfolie. Voeg de pompoen en tomatenblokjes toe en laat nog even sudderen.
  2. Overgiet met bouillon en kruid met peper en nootmuskaat. Laat 30 minuten koken.
  3. Bak ondertussen wat croques en snij in stukjes.
  4. Mix de soep en roer de room erdoor.
  5. Serveer de soep met de croque en een kommetje pesto (1 tl nodig per kommetje soep).

One thought on “Pompoensoep met pesto en stukjes croque”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *