Een tip die ik in Libelle las: stukjes croque bij je pompoensoep. Denk trouwens dat die bij veel soepen lekker kan zijn. Pompoensoep vind ik zelf nogal flauw daarom dat ik er pesto in deed.
- 450 g pompoen, geschild en in stukken
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje look, geperst
- 1/2 blik tomatenstukjes
- 1 l groentebouillon
- olijfolie
- 100 ml lichte room
- peper, zout
- nootmuskaat
- pesto
- Fruit de ui en look glazig in olijfolie. Voeg de pompoen en tomatenblokjes toe en laat nog even sudderen.
- Overgiet met bouillon en kruid met peper en nootmuskaat. Laat 30 minuten koken.
- Bak ondertussen wat croques en snij in stukjes.
- Mix de soep en roer de room erdoor.
- Serveer de soep met de croque en een kommetje pesto (1 tl nodig per kommetje soep).
One thought on “Pompoensoep met pesto en stukjes croque”